Populaire Liantis Urban Trail Gent is helemaal terug

Golazo
Golazo

Op zondag 23 oktober vindt de zesde editie van de Liantis Urban Trail Gent plaats. Drie jaar lang hebben de Gentenaren – en iedereen die houdt van een sportieve, culturele en verrassende looptocht door de Arteveldestad – erop moeten wachten. Inschrijven voor deze nieuwe editie, waarbij de deelnemers voor het eerst naar de Oude Dokken en – opnieuw – dwars door het Van Eyck Zwembad lopen, kan vanaf nu.

De Liantis Urban Trail Gent, met 4000 deelnemers een van de populairste loopevenementen van de stad, is een unieke ontdekkingstocht op loopschoenen. De deelnemers krijgen de kans op plaatsen te komen die in het dagelijkse leven niet of slechts beperkt toegankelijk zijn.

Bij elke editie biedt de organisatie iets nieuws aan. Dit jaar wordt er voor het eerst richting de hippe Oude Dokken gelopen, het stadsvernieuwingsproject rond het Houtdok, het Achterdok en het Handelsdok. De nieuwe sporthal daar is uiteraard een must en daar zullen de duizenden lopers dan ook doorheen lopen. Maar ook een aantal klassiekers komen terug: het Van Eyck Zwembad is het oudste overdekte zwembad van België en werd in 2001 grondig gerestaureerd waardoor de art deco-inrichting vandaag nog mooier schittert dan ooit.

In de loop van de komende weken zal de organisatie van de Liantis Urban Trail Gent nog tientallen andere unieke locaties die de deelnemers mogen doorkruisen onthullen. De lopers kunnen op zondag 23 oktober kiezen voor een parcours van 7 of 12 km. Om iedereen in alle comfort door de straatjes, op de trapjes en door de gebouwen te laten lopen, vertrekken de deelnemers verspreid in vijf waves.

Sofie Bracke, schepen van Sport: “De Urban Trail is elke keer weer genieten. Een geweldige sfeer en een parcours dat je op de meest prachtige locaties brengt. Zoals dit jaar het Van Eyck Zwembad, een plek waar het anders net verboden is om te lopen. Ik ben heel benieuwd welke hotspots de organisatoren nog uit hun mouw zullen schudden, want al lopend ontdek je zo verborgen pareltjes in de stad.”

Ook heel bijzonder is dat vzw Onafhankelijk Leven ook dit jaar opnieuw deelneemt aan de Liantis Urban Trail Gent en dit met maar liefst tien teams. Elk team bestaat uit één rolstoelatleet die wordt aangemoedigd door een team van medelopers uit enkele Gentse bedrijven.

De Liantis Urban Trail Gent maakt deel uit van de Liantis Urban Trail Series, die op 26 juni geopend werd in Brussel. Na Gent volgen nog manches in Antwerpen (20 november) en Kortrijk (10 december).

Deel dit bericht

Save the date

20/10/2024