Vijfde editie van Gent Urban Trail verwelkomt meer dan 4000 lopers

genturbancover

Zondag openen maar liefst 24 locaties hun deuren voor de deelnemers van de Keytrade Bank Urban Trail Gent. Meer dan 4000 lopers zullen de Gentse binnenstad (her)ontdekken op hun tocht van 11 of 6 km.

Na de start op de Vrijdagmarkt wacht er voor de deelnemers een gevarieerd parcours. Zwembad Van Eyck trakteert de lopers op een ware watershow, vervolgens doorkruisen ze bibliotheek De Krook en in de Handelsbeurs concertzaal is er een dj-act om de deelnemers aan het dansen te brengen. Even op adem komen kan in Sphinx Cinema, zowel de deelnemers als hun supporters kunnen er genieten van de film ‘Lola rennt’.

De Gent Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen. “Ik ben zelf een fervent loper in de Assels”, vertelt schepen van Sport Sofie Bracke. “Maar zo eens door allerlei bekende en minder bekende gebouwen in je stad kunnen lopen, dat is echt een unieke belevenis. 31 maart staat dus al met stip in mijn agenda genoteerd.”

Na de finish kan elke deelnemer genieten van een lekker ontbijt aangeboden door Delhaize en Alpro, een flesje Gentse Strop van Brouwerij Roman, een verse Alpro smoothie en een Aquarius.

Wie er zondag bij wil zijn kan nog steeds inschrijven. Dit kan online t.e.m. zaterdag 30 maart of ter plaatse in de inschrijvingszone op de Vrijdagmarkt.

Deel dit bericht

Save the date

20/10/2024