Meer dan 3000 lopers tellen af naar de Liantis Urban Trail Gent

Golazo
Golazo

Op zondag 23 oktober vindt de zesde editie van de Liantis Urban Trail Gent plaats. Meer dan 3000 lopers krijgen dan een unieke blik achter de schermen van de Arteveldestad. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

De stad Gent maakt zich op voor een van de sportieve hoogtepunten van het jaar: de Liantis Urban Trail. In korte tijd is het evenement een gevestigde waarde geworden op de Belgische loopkalender. Op zondag 23 oktober verschijnen er opnieuw meer dan 3000 sportieve deelnemers aan de start van de zesde editie.

Loop door de crypte van de Sint-Pietersabdij

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 7 of 12 km, zo is er voor ieder wat wils. Het parcours dwars door de Arteveldestad oogt alvast spectaculair. Zo lopen de deelnemers door de crypte van de imposante Sint-Pietersabdij, die ooit nog dienstdeed als kazerne en als gevangenis.

Naast de Sint-Pietersabdij voert het parcours de deelnemers nog langs tal van andere indrukwekkende locaties. Zo openen de Boekentoren – een primeur – en de Krook hun deuren voor de lopers en staan ook het Industriemuseum, de hippe Oude Dokken met de nieuwe sporthal, het STAM Museum, de Kunsthal en het Van Eyck Zwembad – het oudste overdekte zwembad in België met een unieke art deco-inrichting – op het sportieve menu.

Duurzaam en inclusief

De Liantis Urban Trail Gent staat ook voor duurzaamheid, een item dat in de maatschappij steeds meer aan belang wint. De organisatie roept de deelnemers op om hun eigen herbruikbare beker of drinkbus mee te nemen. Aan de bevoorrading kan je je beker of drinkbus zelf bijvullen. Wie geen herbruikbare beker of drinkbus heeft, kan er ter plaatse een aanschaffen.

Ook heel bijzonder is dat vzw Onafhankelijk Leven ook dit jaar opnieuw deelneemt aan de Liantis Urban Trail Gent en dit met maar liefst tien teams. Elk team bestaat uit één rolstoelatleet die wordt aangemoedigd door een team van medelopers uit enkele Gentse bedrijven. Niet evident op een parcours met trappen en drempels, maar met dit initiatief willen we net laten zien dat ook dit mogelijk is voor personen met een handicap.

Deel dit bericht

Save the date

20/10/2024